Eficacitate și compatibilitate dovedite clinic

Eficacitatea foarte bună și un nivel ridicat de compatibilitate sunt criterii importante în dezvoltarea produselor noastre cosmetice. Acesta este ceva pe care te poți baza!

Cele mai recente descoperiri ale Asociației Germane a Industriei de Îngrijire a Corpului și a Detergenților e. V. (IKW) arată că produsele cosmetice Schaebens sunt superbe în ceea ce privește compatibilitatea cu pielea!
În perioada 2012-2016, am înregistrat doar 0,81 intoleranțe cutanate la un milion de produse vândute, o cifră excelentă cu mult sub media industriei.
Toate produsele noastre cosmetice au primit calificativul „Foarte bine” la testele dermatologice și au fost certificate cu garanția de 5 stele de la institutul dermatologic independent Dermatest.

1. EVALUAREA DERMATEST „FOARTE BINE”.

Înainte ca produsele noastre cosmetice să ajungă pe piață, institutul independent Dermatest testează produsele noastre pentru eficacitate și compatibilitate cu pielea. Toate produsele noastre cosmetice au fost evaluate „Foarte bine”.

Expertul nostru Dr. Werner Voss, dermatolog și venerolog la institutul „Dermatest” din Münster, răspunde la cele mai frecvente întrebări despre „cosmeticele hipoalergenice”:

Sunt produsele cosmetice hipoalergenice limitate în efectul lor?
Nu, asta nu are nimic de-a face cu efectul produselor. Ingredientele suspectate a avea un efect sensibilizant pot fi inlocuite cu ingrediente la fel de eficiente.

Ca cineva cu alergii, mai trebuie să fiu atent la ingrediente?
Categoric! Recomandăm întotdeauna persoanelor cu alergii și piele deosebit de sensibilă să citească cu atenție lista de ingrediente de pe ambalaj pentru a evita o reacție nedorită.

Există un sigiliu oficial care distinge produsele hipoalergenice?
Nu, nu există un sigiliu oficial și până acum nu există nici reglementări legale pentru utilizarea acestui termen. Producătorii stabilesc criteriile pentru aceasta și garantează acuratețea și conformitatea cu acestea.

Care este diferența dintre hipoalergenic și fără alergeni?
Hipoalergenic înseamnă că un cosmetic nu conține ingrediente despre care se știe că au un efect sensibilizant. Unul se referă și la „potențial alergen”. Niciodată nu se poate aștepta ca un produs să fie 100% lipsit de alergeni și să nu prezinte niciun risc de reacție nedorită a pielii. Pielea fiecărui individ reacționează foarte diferit la mediu, climă, stres etc.

* Deși condițiile preliminare care trebuie îndeplinite pentru „Hipoalergenic” sunt extrem de ridicate, nu poate fi exclus complet ca o reacție de intoleranță cutanată să apară totuși în cazuri individuale. Din acest motiv, menționăm pe produsele noastre Schaebens etichetate „hipoalergenice” că persoanele cu alergii ar trebui să verifice lista de ingrediente cu mare atenție.